Natuurlijk vind je veel meer dan alleen waterplanten bij Aquatica, we kunnen wel zeggen dat we u alles kunnen leveren op het gebied van en voor de vijver. Zoals o.a.

 • Vissen
 • Vijverbenodigheden
 • Decoratie
 • Boompjes / Heesters

Vissen zorgen voor de natuurlijke voeding van waterplanten, ze voorkomen insectenplagen, ze ruimen dood organisch materiaal op en snoeien de planten.
Als je rekening houdt met onderstaande punten zul je weinig problemen en veel plezier hebben van uw huisdieren in je vijver.

 • Maximaal 1 meter vis per 1.000 liter water, alleen bij koi maximaal 1 volwassen koi per 1.000 liter.
 • Voed matig maar gezond en aangepast aan het seizoen.
 • Koop vissen die geschikt zijn aan ons klimaat.
 • Zorg dat je vijver op een plaats minstens 90 / 100 cm diep is.
 • Zorg voor voldoende planten, bij Koi vijvers extern van het zwem gedeelte.
 • Zorg voor zuurstofrijk water

Natuurlijk zijn er voor Koi Karpers nog speciale voorzieningen. Wil je hier meer over weten neem dan Contact met ons op. Of beter nog, bezoek onze zaak om uw vragen te stellen.

Helaas kunnen vissen ook ziek worden, schimmels, eencellige parasieten, wormen etc. liggen constant op de loer. Het is noodzaak om er voor te zorgen dat de vissen een goed leefklimaat hebben. Een goede waterkwaliteit en het voorkomen van bodemverontreiniging zijn al twee punten die je zelf in de hand hebt. Goede bacteriën toevoegen is ook zeer belangrijk om een goed leefklimaat te realiseren. Test daarom regelmatig je vijverwater. Dit kun je bij ons gratis doen.

Zou het onverhoopt toch mis gaan en aan bovenstaande is voldaan, dan kunnen wij je verder helpen. Wij strijken dan van een levende vis een swap af en kijken dan samen met je op een beeldscherm via de microscoop welke ziekte de betreffende vis getroffen heeft.
Je ontvangt dan een deskundig advies hoe het eventuele probleem aan te pakken.

Contact opnemen

Goed voer is natuurlijk heel belangrijk voor uw vissen. Alle vissen hebben hun eigen voedingsbehoeften.
Koi Karpers hebben een uitgebalanceerd dieet en is het raadzaam om tijdens de warmere zomer dagen extra eiwitten te geven. Wat hun weerstand, kleur en groei ten gunste komt. Bij steuren zit de mond aan de onderkant, waardoor het noodzakelijk is de steuren zinkend bodemvoer te geven.

Ook de samenstelling is hierop aangepast en niet geschikt voor de andere vijvervissen. Goudvissen, Sarasa, Schubinkin, Goudwinde etc, hebben ook weer speciale wensen. Wij kunnen u hierin goed adviseren en hebben ook diverse merken en soorten op voorraad.Wilt u hier meer over weten neem dan Contact met ons op. Of beter nog, bezoek onze zaak om uw vragen te stellen.

  Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.